program


Byvandring i det historiske Hillerød

Byvandring i det historiske Hillerød

Museum Nordsjælland arrangerer henover sommeren byvandringer i den gamle kongeby Hillerød. Turen går gennem gader og stræder, hvor bygninger og baggårde fortæller om Hillerøds op- og nedture.  Læs mere

Museum Nordsjælland arrangerer henover sommeren byvandringer i den gamle kongeby Hillerød. Turen går gennem gader og stræder, hvor bygninger og baggårde fortæller om Hillerøds op- og nedture.

I århundreder var kongens tilstedeværelse afgørende for Hillerøds velstand. Sammen med Frederiksborg Slot blomstrede byen, men da kongen ikke længere ønskede at benytte Frederiksborg Slot som sin sommerresidens, blev Hillerød en halvtom spøgelsesby hærget af altødelæggende brande, stor fattigdom og dødelige sygdomme. Modgangen var i perioder ved at tage livet af Hillerød, men byen overlevede og fremstår i dag som en moderne handelsby, der gemmer på et utal af historier og spor fra fortiden.

Byvandringerne starter og slutter på Elværket i Frederiksgade, hvor man kan se, og høre om, de arkæologiske udgravninger ved Hillerød Kirke. Nogle af emnerne for årets historiske byvandringer er markante bysbørn som ”Murer-Tonny og Lillemor” og steder som Markedspladsen med stutteriet, Salpeterværket og Nordsten fabrikken.

Pris kr. 80,00 + gebyr 10 kr. - Gratis adgang til Bymuseet og Æbelholt Klostermuseum er inkluderet i prisen.


Afgang fra Elværket kl. 16, men tjek ind tid er 15:45

Torsdag d. 4/7
Torsdag d. 11/7
Torsdag d. 18/7
Torsdag d. 25/7
Torsdag d. 1/8
Torsdag d. 8/8

PÅ PLAKATEN


Taste & Run er Danmarks eneste oplevelsesløb, der meningsfuldt kombinerer motion, naturoplevelser, gourmetmad,…

Tag med det gode skib M/S Frederikke ud på bølgen blå på Danmarks…

Kongernes Nordsjælland - Cykelkort/ Cycle map of North Sealand

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: