program


Øresundstolden og soldaterne ved Kronborg Slot

Øresundstolden og soldaterne ved Kronborg Slot

Invitation til soldatermiddag i fæstningsområdet ved Kronborg Slot

Lørdag den 24. august kl. 17 – Soldatermiddag

ØRESUNDSTOLDEN OG SOLDATERNE VED KRONBORG SLOT
Invitation til soldatermiddag i fæstningsområdet ved Kronborg Slot

Kom og smag på historien når vi inviterer til soldatermiddag som i 1800 tallet. Der dækkes op ved langborde i de historiske omgivelser og vi serverer som i Helsingørs storhedstid under sundtolden i 1800 tallet hjemmelavede skipperlabskovs med hjemmesyltede beder, sennep og nybagt rugbrød. Kom og vær med, når soldaterne sætter sig til bords.

Helsingør har en fuldstændig enestående historie og skiller sig ud fra alle andre byer i landet. Først og fremmest på grund af Øresundstolden.
I over 400 år var Kronborg Slot hovedsæde for opkrævningen af øresundstolden. Med slottets truende kanoner, der peger direkte mod skibene i Øresund, turde de søfarende ikke andet end at betale kongen for at sejle forbi. De fylder kongens kiste, slottet forskønnes med spir, tårne, sandsten og kobbertag.
Kronborg Slot bliver et af renæssancens fineste slotte. Sørejsende, handelsmænd, diplomater og kongelige beretter om det storslåede slot og hof i Helsingør med pomp, pragt og kanonskåler.

Der gemmer sig mange spændende historier om fæstningsområdet, og det kan du opleve helt tæt på.

Program
Middag i gården ved Sekondløjtnantskolen ved Kronborg Slot (Kadetten)
kl. 17.00 Velkomst v/Lene Lissau fra Kadetten
Kl. 17.10 Uffe Kjærulf fortæller om Kronborg, fæstningen og soldaterlivet
Kl. 17.45 Middag
Kl. 20.00 Tak for denne gang

Kadetten er initiativtager til forskellige tiltag, der bringer by og borg tættere sammen. Således bruges de historiske rammer til for eksempel at arrangere soldatermiddagen som afholdes i samspil med Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen.
Middagen koster kr. 95,- for voksne og kr. 65,- for børn under 10 år. Der er begrænset pladser.

Som gæst vil du opleve, at Kadetten formidler omgivelsernes historie alle de steder, vi kan slippe afsted med det.
Vi er stolte af at være en del af Kronborg Slots fæstningsområde, populært kaldet Kronværksbyen. Derfor vil du som gæst opleve, at vi formidler områdets historie alle de steder, vi kan slippe afsted med det.
Kadetten er en social økonomisk virksomhed, som har til formål at skabe plads på arbejdsmarkedet til mennesker med særlige behov. Vores ambition er at udvikle vores kadetter fagligt, socialt og personligt, så særlige behov bliver til særlige kompetencer – og rigtige jobs.
Vi kan ikke forestille os at gøre det på et bedre sted end Sekondløjtnantskolen ved Kronborg Slot. Her har uddannelse og udvikling været i højsædet, siden kadetter blev til officerer. Ligesom historien i samspil med slottet både gør omgivelserne og mulighederne på Kadetten unikke.

PÅ PLAKATEN


Du vil få en helt unik mulighed for både at få indsigt og…

Tag med Øresundsakvariet på en spændende marsvinesafari og oplev Danmarks lille hval i…

Tag på forårsvandring og bliv ført ud til de gamle kilder i GribSkov.…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: