program


Tirsdagsbyvandring - Frederiksværks gamle kroer, hoteller & værtshuse

Tirsdagsbyvandring - Frederiksværks gamle kroer, hoteller & værtshuse

Hvilken rolle spille pensionaterne for byen? På denne tirsdags aften tager vi dig med rundt i Frederiksværk by - hvor vi fortæller historien om alle de gamle kroer, pensionater og beværtninger, som i en årrække skød op i industribyen.

Billettyper


75.00 kr.
Billet

DatoFør jernbanen kom til byen, og bilerne vandt indpas var det nødvendigt selv for almindelige handelsrejsende at overnatte.

Lige siden grundlæggelsen af Frederiks Værk har der været brug for overnatningsfaciliteter på stedet. Det være sig, når Krudtprøvekommissionen rejste hertil og blev i en hel måned, eller når generalmajor Classen fik civilt besøg. Især efter 1900 begyndte turisterne at få øje på områdets herligheder, og en række pensionater dukkede op side om side med de eksisterende hoteller. Pensionaterne kom også til at spille en rolle i takt med, at arbejdsstyrken på Stålvalseværket voksede, og mange enlige mænd havde brug for både kost og logi. Temaet for denne aftens byvandring trækker således historiske tråde ud i mange retninger.

Dato: D. 26. juli 2022 kl. 19-20.30

Pris: Kr. 75,00 ekskl. gebyr

Mødested: "Palæet", Torvet 1, 3300 Frederiksværk

Omviser: Museumsvært Knud Erik Jensen fra Industrimuseet Frederiks Værk

PÅ PLAKATEN


Tag med Museum Nordsjælland på byvandring i det historiske Hillerød. Museum Nordsjælland arrangerer henover sommeren og efteråret byvandringer i den…

Oplev det enestående og velbevarede krudtværksområde, tæt på Frederiksværks bymidte. Arealet udgør i dag et rekreativt og mangfoldigt kulturmiljø med…

Køb det nye vandrerkort – betal kun portoen.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.