program


Da Danmark blev frit

Da Danmark blev frit

Forestil dig Sankt Hans aften 1945.
Gæsterne ankommer og får friske danske jordbær og vin. En havetur lokker inden maden sættes på bordet kl. 13.  Læs mere

Forestil dig Sankt Hans aften 1945. Krigen er ovre, og Danmark er frit. Bordet er pyntet med blomster fra haven og levende lys. Gæsterne ankommer og får friske danske jordbær og vin. En havetur lokker inden maden sættes på bordet kl. 13. Midsommervisen synges sammen inden vi går hver til sit. Sådan fejrede Hannah Lunds familie det i glæden over at mørklægningen var overstået, lyset var kommet tilbage – og landet var frit. Vi har genskabt festen, som den er beskrevet i hendes kogebog 1900 Til bords … og Hannah er naturligvis til stede under arrangementet.

På gårdspladsen - eller i tilfælde af regn i laden.

Bemærk venligst at man sidder sammen med andre gæster ved bordene

Pris pr. person 250,-

Sushi, pizza, tacos, tapas…..Vi elsker udenlandsk mad og nye retter. Men kender du maden og de gamle opskrifter fra dine bedste- og oldeforældres tid?
Spisestuen på Flynderupgård sætter i foråret ekstra fokus på de gamle opskrifter fra 1900 tallet. Vi har inviteret den lokale kogebogsforfatter Hannah Lund til et samarbejde, der er mundet ud i arrangementer i Spisestuen.
Hannah Lund har udgivet kogebogen ”1900 til bords”. En kogebog der er fyldt med gamle opskrifter, og giver et tidsbillede af maden og spisevanerne samt et indblik i hvordan kvinder i Danmark tilberedte mad fra 1902 til ca. 1970.

Lidt om kogebogen
Kogebog: 1900 Til bords

Det originale danske landkøkken Ribs- og hindbærsyltetøj på nybagte boller. Hjem til velanrettet frokost. Lagkager til kaffen – hver dag. Kampen om den bedste leverpostej. Festmiddage med romfromage. Duften af natmad, når du kommer sent hjem. Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord. Det stod i Odense – men det kunne faktisk have stået hvor som helst i kongeriget.

Det var dansk mad, fra før vi helt havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier. Lavet af kvinder, som blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet også var glade. Kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab – og en af Danmarks førstekvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner medhverdagsmenuer. Også under 2. verdenskrig.

Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Plus en helmasse andre, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog – og min farmors. Et samlet tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970. Velkommen til min families danske landkøkken.

PÅ PLAKATEN


Troels Kløvedal tilbragte sin ungdomstid i Helsingør. Først som ”skorpe” på Det Kongelige…

Tag med det gode skib M/S Frederikke ud på bølgen blå på Danmarks…

Kom og SPIS MED på Café Kadetten ved Kronborg Slot og få en…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: